Jos tunnet minut yhtään, tiedät jo mielipiteeni olutta kohtaan. Lähden siis metsästämään niitä isoja pahoja kommentteja vastaan, joita voimme lukea suosikkijuomastamme sieltä sun täältä.
Tämä artikkeli antaa minulle tilaisuuden julistaa ääneen ja selvästi kaikki oluen positiiviset terveyspisteet. Olen siis laskenut 12 oluen hyötyvaikutusta. Huomautan kuitenkin, että jos sitä nautitaan liian suuria määriä, vaikutus kääntyy päinvastaiseksi. Muistutuksena, että kun kuluttaa kohtuudella, on aina parempi (jotta ”on” rimmaa)!
Sitten menen mainitsemaan kaikki löytämäni oluen terveysvaikutukset. Annan siis luvan täyttää chope ja selata seuraavia rivejä!
Top 12 oluen hyötyvaikutusta
-
Olut on ravitsevin alkoholijuoma
Viiniä esitetään aina ravitsemuksellisesti parhaaksi alkoholijuomaksi. Kuulemme paljon viinin antioksidanttien runsaudesta, mutta sinun pitäisi tietää, että oluessa on vähintään yhtä paljon.
Ja nyt saatat sanoa: uh….. Joo okei, se on hienoa, mutta mitä ovat antioksidantit? Ja ennen kaikkea, mihin antioksidantit ovat hyväksi?
Legitiimi kysymys, legitiimi vastaus! Kehomme ’ on luonnollinen ilmiö, joka johtuu vapaiden radikaalien läsnäolosta kehossamme. Nämä radikaalit aiheuttavat vaurioita kaikille kudoksillemme, toisin sanoen vanhenemista. Tätä kutsutaan ikääntymiseksi solutasolla! Antioksidantit ovat siis hyvä asia.
Oluen hyöty on siis hidastaa solujemme ikääntymistä.
Niin kuin sattuu, luonto ajattelee kaikkea ja tarjoaa meille mahdollisuuden torjua tätä ilmiötä ruokavaliomme avulla. Hedelmät, viljat ja vihannekset ovat alkoholijuomien perusrakennusaineita. On siis järkevää löytää antioksidantteja alkoholista yleensä.
Luonto on hyvin tehty mutta ei aina kovin yksinkertainen. Viinissä ja oluessa olevat erityiset antioksidantit ovat erilaisia. Nämä antioksidantit ovat hyödyllisiä sekä oluen että viinin kohdalla, eivätkä ne toimi aivan samalla tavalla.
Ohran ja humalan flavonoidit eivät ole samoja kuin viinirypäleissä olevat. Niiden antioksidanttinen ominaisuus on kuitenkin samanlainen.
Oluessa on myös enemmän proteiinia ja B-vitamiinia kuin viinissä. Vielä parempaa on, että olut sisältää rautaa, kalsiumia, fosfaatteja ja jopa kuitua Journal of Agriculture and Food Chemistry -lehden mukaan.
-
Olut suojaa sydäntäsi
Tutkimusten mukaan kohtuullisen oluen kulutuksen ansiosta sydänkohtaus, aivohalvaus tai sydänsairaus on epätodennäköisempi kuin niillä, jotka eivät juo olutta.
Maltillisen alkoholinkäytön on osoitettu vähentävän sydänkohtauksen riskiä (noin 1 tuoppi päivässä katsotaan kohtalaiseksi). Toinen ”oluen hyöty”.
Tuopista puheen ollen, haluaisin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja esitellä teille goottilaisen olutmukin pääkallon sarvineen:
Sivuiltamme löydät sen klikkaamalla suoraan täältä!
Oluessa ja punaviinissä olevien polyfenolien on osoitettu olevan tehokkaita syöpää ja sydän- ja verisuonitauteja vastaan.
Viinin ja oluen ja väkevien alkoholijuomien suhteellisia hyötyjä arvioivien tutkimusten mukaan minkä tahansa alkoholijuoman kohtuukäyttö on yhteydessä sydän- ja verisuonitautien määrän vähenemiseen. Lähde: New England Journal of Medicine
-
Olut auttaa ehkäisemään munuaiskiviä.
Oluen juominen voi auttaa vähentämään riskiä sairastua munuaiskiviin. Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet ja naiset, jotka ilmoittivat juovansa kohtuullisen määrän olutta, vähensivät riskiä sairastua munuaiskiviin 41 prosentilla.
Oluen alhainen kalsium- ja magnesiumpitoisuus auttaa siis torjumaan sappi- ja munuaiskivien syntymistä.
Tämä pätee erityisesti oluisiin, jotka sisältävät paljon humalaa, kuten Pale Ale tai IPA. Niissä on runsaasti fytokemikaaleja, jotka edistävät munuaisten terveyttä American Society of Nephrologyn kliinisen lehden mukaan. Ja vielä yksi oluen hyvyys lisää!
-
Oluesta on hyötyä diabetekselle ja se alentaa huonoa kolesterolia
Oluen sisältämä voi auttaa alentamaan huonoa kolesterolia. Aivan oikein, se on vihreä olut. Pektiini, kumit ja limakalvot ovat liukoisia kuituja. Ne muodostavat ruoansulatuksen aikana eräänlaisen geelin, ja ne auttavat paitsi ehkäisemään ummetusta, myös vähentävät kolesterolin ja ravintorasvojen imeytymistä.
Liukoinen kuitu auttaa myös hidastamaan hiilihydraattien sulamista. Hidastamalla glykemian (verensokerin) nousua sen kulutuksella uskotaan olevan suuri vaikutus tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn. En kuitenkaan usko, että meidän pitäisi myöskään merkitä sitä ”olutta diabeetikoille”!
Liukoisten kuitujen saannin lisäämisellä on useita terveyshyötyjä. Oluen sisältämä kuitu auttaa ylläpitämään terveitä verensokeri- ja kolesterolitasoja. Oluet ja diabetes kulkevat siis käsi kädessä.
Mutta koska alkoholi häiritsee elimistön kykyä imeä vitamiineja ja kivennäisaineita, se voi myös heikentää elimistön kykyä polttaa varastoitua rasvaa. Jos et ole vielä lukenut sitä, kehotan sinua lukemaan aiheesta kirjoittamani artikkelin: Miksi olut lihottaa?
Tästä artikkelista löydät vastaukseni kysymykseen: missä oluessa on vähiten sokeria?
-
Olut parantaa ruoansulatusta
Kuten juuri näimme, olut sisältää kuituja. Niiden tuomat hyödyt voivat olla terapeuttisia, mutta ne eivät ole ainoita. Nyt siis ymmärrät olutta vs. ummetus -vaikutuksen.
Muistutuksena: puhumme ummetuksesta, kun käyt vessassa harvemmin kuin kolme kertaa viikossa. Ripulista puhutaan, kun käyt vessassa yli kolme kertaa päivässä tai jos uloste on pehmeää tai jopa nestemäistä. Mikä yhteys brakkulalla ja ripulilla sitten on?
Pieni video ruoansulatuksesta:
Eikä oluen ruoansulatushyödyt itse asiassa lopu tähän, sillä se auttaa myös ripulia vastaan. La on antibakteerisia ominaisuuksia. Itse asiassa hiiva auttaa uudistamaan suolistoflooraa. Näin se palauttaa tasapainon toimimalla probioottina ja torjuu bakteeriperäistä ripulia ja gastroenteriittiä.
Jotta tämä toimisi täydellisesti, sinun on valittava aktiivinen oluthiiva. Tätä hiivaa ei saa kuumentaa tai denaturoida, vaan se on vain kuivattu. Juuri näissä olosuhteissa sillä on proboottiset hyveet, toisin kuin inaktiivisella oluthiivalla. Oluella ripulia vastaan, se toimii, mutta myös olutta ja ummetusta vastaan!
Vanha kunnon binouze auttaa siis kehoamme tasapainoiseen ruoansulatukseen. Se parantaa transitiota kuitujen ja hiivan ansiosta, jotka työskentelevät yhdessä omalla alallaan varmistaakseen, että kaikki sujuu sujuvasti aina ”ulostuloon” asti!
-
Olut torjuu vatsahaavoja
Vuonna 2003 tehdyssä saksalaistutkimuksessa osoitettiin oluen vaikutukset mahahaavasta vastaaviin bakteereihin. Muistathan, että edellä näimme, että olut sisältää flavonoideja. Nämä ovat peräisin pajusta ja ohrasta.
Pikkupaprikoilla on siis antioksidanttisia ominaisuuksia, mutta ei vain sitä! Ne taistelevat Helicobacter Pylori -bakteeria vastaan, jonka epäillään olevan vastuussa tietyistä haavaumista, erityisesti mahahaavoista.
Varoittelehan kuitenkin oluen sisältämää alkoholia, sillä alkoholi stimuloi mahahappoa. Kun juot liikaa, se järkyttää mahalaukun limakalvon tasapainoa. Tämä voi johtaa gastriittiin ja verenvuotoon. Tämä haitallinen vaikutus voi tapahtua jo yli yhdestä tuopista päivässä.
-
Oluet vahvistavat luustoa
Korkean piipitoisuutensa vuoksi olut voi auttaa rakentamaan vahvempia luita. Ravinnon pii liukoisessa muodossa ortosiinihappona voi olla tärkeää luun ja sidekudoksen kasvulle ja kehitykselle. Se auttaa myös vähentämään riskiä.
Osteoporoosi on sairaus, joka heikentää luustoa, jolloin on olemassa riski, että murtumia syntyy vähäisistäkin traumoista. Juomalla olutta enemmän tai vähemmän säännöllisesti elimistö saa siis piitä, joka voi auttaa sitä hidastamaan luun rappeutumista.
Olen kuitenkin huomauttanut, että tietyillä kalsiumpitoisilla kivennäisvesillä on myös positiivisia hyveitä tähän ongelmaan. Toisaalta, maun ja juomisen ilon suhteen niitä on vaikea verrata!
-
Olut auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta
-
Olut auttaa nukahtamaan
-
Kaunis iho oluella
-
Oluesta on apua kognitiivisiin toimintoihin ja erityisesti muistiin
Tutkijat ovat havainneet, että kaksi lasillista olutta päivässä voi vähentää työhön liittyvää stressiä tai ahdistusta. Myönnät, että onhan siinä pieni kylmä olut, jonka juot työpäivän jälkeen tai kotimatkalla kotiin raskaan päivän jälkeen, erikoinen maku.
Se on normaalia, koska kehosi erittää dopamiinia, kun juot sitä olutta. Se on palkitsemisilmiö, aivan kuten esimerkiksi suklaa tai savuke. Tiedäthän sen pienen lauseen, jonka lausumme: ”Olen ansainnut sen!”
Toisaalta varo, että säännöllinen turvautuminen alkoholiin stressin voittamiseksi voi tehdä enemmän haittaa kuinhyvää. Vaikka alkoholi voi auttaa vähentämään stressiä hetkellisesti, pitkällä aikavälillä se voi edistää masennuksen ja ahdistuksen tunteita, mikä vaikeuttaa stressin hallintaa. Tällä on päinvastainen vaikutus kuin oli tarkoitus.
Oluessa on nikotiinihappoa ja laktoflaviinia, jotka ovat 2 ainetta, jotka auttavat nukahtamaan. Tähän on lisätty lupuliini, jota on hopissa. Sillä on rauhoittavia ja masennusta ehkäiseviä ominaisuuksia.
Mitä humalaisempi olut on, sitä enemmän se saa sinut rauhoittumaan ja zeniin! Huomio esimerkiksi IPA:n ystäville!
Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka tykkäävät kyhjöttää sohvallaan joko Netflixiä katsellakseen tai ottaakseen nokoset, olet varmasti samaa mieltä siitä, että on helvetin hyvä fiilis saada pehmeä ruudullinen. Entä jos kertoisin, että voit pysyä lämpimänä samalla, kun esittelet olutta rakastavaa vakaumustasi? Ratkaisu on meidän American Flag Beer Plaid:
Plaidia on saatavana useissa eri koossa. Löydät sen täältä.
Aha! Kuka olisi uskonut! Voit kehuskella ihosi hoidolla seuraavan kerran, kun joku arvostelee sinua siitä, että juot olutta syystä X tai Y!
Oluessa on runsaasti vitamiineja, erityisesti B-ryhmän vitamiineja. B9-vitamiini on erityisen hyvä iholle. Se antaa soluillemme vauhtia ja johtaa epidermiksen uudistumiseen. Oluesta saa siis ihomme nuoremmat ja dynaamisemmat solut.
Sanaa tuntemattomille muistilla viitataan aivojemme niihin osiin, joiden avulla pystymme muun muassa viestimään, hahmottamaan ympäristöämme, keskittymään, muistamaan tapahtuman tai keräämään tietoa.
Humalassa on salainen ainesosa, joka voi auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja: Xanthohumol. Kyseessä on flavonoidi, joka auttaa hidastamaan muistin hajoamisprosessia. Tämä kemiallinen prosessi voisi auttaa suojaamaan aivosoluja dementiaan liittyviltä oksidatiivisilta vaurioilta.
Suoraan kohteena oleva sairaus on pääasiassa Alzheimerin tauti tai dementiasairaudet. Keski-ikäisillä koehenkilöillä lisääntyvä alkoholinkäyttö on yhdistetty parempiin kognitiivisiin toimintoihin. Tiettyyn rajaan asti ilmeisesti, joten ole varovainen, miten tulkitset tuota lausetta!
Nämä tulokset eivät viittaa siihen, että alkoholinkäytön lisääminen olisi suositeltavaa, vaan siihen, että kohtuullisen alkoholinkäytön* on osoitettu lisäävän kognitiivisia toimintoja.
Minä ottaisin esimerkkinä sen, joka nautti lasillisen portviiniä kuolemaansa asti. Tämän keitetyn viinin sisältämä etanoli auttoi pitämään hänet olympiakunnossa!
* Kohtuullinen kulutus = yksi lasi päivässä naisilla ja kaksi lasia päivässä miehillä. 25cl olutta = yksi lasillinen tietoa
-
Olut tuo iloa ja tekee onnelliseksi
Indianan yliopiston tutkimus osoittaa, että oluen juominen aiheuttaa koehenkilöissä voimakasta dopamiinin lisääntymistä. Vanha kunnon dopamiini erittyy, kun annat itsellesi palkinnon. Yleinen tulos on, että olo on onnellinen!
Tutkijat tekivät saman testin alkoholittomalla oluella, ja tulos oli aina positiivinen. Se ei siis ole oluen sisältämä alkoholi, joka tuo meille mielihyvää. Voin siis ilman syyllisyydentunnetta huutaa kovaan ääneen, että olut tuottaa minulle mielihyvää ja tekee minut onnelliseksi!
Mitä sinun on tiedettävä oluesta
Yleisesti ottaen lääkärit eivät ole yleisesti ottaen vahvistaneet kohtalaisen alkoholinkäytön hyötyjä. Eikö se olekin todella outoa? Vakavammin ajateltuna he kai pelkäävät, että jotkut väärinkäyttäjät saattavat tulkita minkä tahansa viestin ”lupa juoda”.
Tässä on YouTube-kanavallamme julkaistu lyhyt video, joka poimii monia esitetyistä seikoista:
Se löytyy myös tämän linkin kautta: 8 hyvää tekosyytä juoda olutta
Jos olet tarkkana, useimmat mainitsemani hyötyvaikutukset liittyvät oluen ainesosiin. Alkoholilla voi pieninä annoksina olla ”hyödyllisiä” vaikutuksia (isoja lainausmerkkejä joka tapauksessa), mutta artikkelini ei koskenut alkoholia. Kyse oli oluesta, jota halusin puolustaa kaikin keinoin!
Toivottavasti tämä artikkeli auttoi puhdistamaan joitakin ihmisiä. Sinulla on nyt argumentteja esitettäväksi ympärilläsi oleville epäuskoisille. Tiede ei valehtele! Minulla on siis enää yksi asia sanottavana kohottaessani olutmukiani: Kippis!
Koska omaksun täysin rakkauteni olutta kohtaan ja toivon, että tekin omaksutte, esittelen teille Tämä kaveri tarvitsee olutta T-paidan, jonka käännätte Ce mec a besoin d’une bière:
Voit käydä katsomassa klikkaamalla täältä!
Tämän blogipostauksen kirjoittaminen vie paljon aikaani tutkimusten, muokkauksen, kuvien jne…. kanssa. Kuten huomaatte, täällä ei ole ärsyttäviä mainosbannereita vakuutuksista, luotoista tai mistään muustakaan, mutta sen seurauksena minulla ei ole tulonlähdettä.
Jos olet jaksanut lukea artikkelini loppuun asti, sinun pitäisi tietää, että saat 20% alennuksen koko tilauksestasi syöttämällä koodin BLOG20 ostoskoriin.
Varaan tämän koodin uskollisimmille lukijoilleni, jotka ovat löytäneet sivustomme rakkaudella julkaisemieni artikkeleiden kautta! Tiedoksi vain, että koodia ei voi yhdistää muihin alennuskoodeihin, koska ei kannata kuitenkaan liioitella eh! 20 %:n alennus ei jätä jo nyt paljon katetta, mutta ainakin palkitsen lukijoitani.
Kannustaaksesi ja tukeaksesi minua, älä epäröi ostaa meiltä jotain!
Jos esimerkiksi etsit omaperäistä olutaiheista koristetta, löydät varmasti jotain sopivaa malleistamme – niitä on yli sata! Jos haluat tutustua kaikkiin malleihimme, klikkaa tätä linkkiä: Oluekoristelu
Jos haluat tutustua kaikkiin tuotteisiimme, klikkaa tätä linkkiä: <a href=”https://olutlasi.fi/” target=”_blank” title=”Choped