Tervetuloa sinulle rakas lukija, koska jos satut tämän artikkelin, se on 3 hyvästä syystä:
- Tykkäät oluesta, ja se on onneksi, koska niin minäkin pidän
- .Olet innokas viihdyttämään, koska tämän artikkelin otsikko houkutteli sinua
- Olet utelias./strong> ja toisin kuin sanotaan, pidän uteliaisuutta kaikkea muuta kuin ikävänä puutteena
Nyt kun olen hieronut ja harjannut sinua, voin hyökätä kimppuusi ja kertoa, mistä on kyse!
Olen yrittänyt koota yhteen paljon tietoa oluesta, joka on poimittu vasemmalta ja oikealta. Näillä 10 hauskalla tarinalla ja anekdootilla oluesta riittää valistettavaa. Muista aina, että kaikki on totta, mikä tekee niistä paljon mielenkiintoisempia! Ja kyllä, olut on vapauttanut intohimoja jo tuhansien vuosien ajan.
Kun nait tyttäresi, sinun on huuhdeltava vävysi kurkkua 1 kuukauden ajan!
Kuvittele, että olet asukas vaikkapa satunnaisesti…Babylonissa! Ja sanotaan myös, että kaikki tapahtuu…4000 vuotta sitten (pyöristettynä). Olet tyttären ylpeä vanhempi ja se siitä, olet vihdoin löytänyt ihanan vävyn, jonka kanssa voit naittaa hänet. Okei, tiedämme, että avioliittokriteerit olivat tuolloin erityiset, mutta emme puutu yksityiskohtiin.
Häät sujuvat täydellisesti, mutta käy ilmi, että sinun on noudatettava tiettyä tapaa. Itse asiassa 4 000 vuotta sitten Babyloniassa morsiamen isän piti toimittaa vävylleen kaiken mettä, mitä tämä saattoi juoda kuukauden ajan häiden jälkeen!
Sille, jotka eivät tiedä, mettä on hunajasta valmistettua olutta. Sanomattakin on selvää, että miehet ovat olleet paikallisen oluen faneja jo iät ja ajat, joten vävy oli aika tyytyväinen tähän perinteeseen!
Babylonialaiset perustivat kalenterinsa kuuhun, kuten monet muutkin kansat. Koska heidän kalenterinsa perustui kuuhun, tätä ajanjaksoa kutsuttiin Hunajan kuukaudeksi. Ymmärrät siis, että nykyään kutsumme sitä hunajakuuksi.
Mitä nyt on kuitenkin muuttunut, on se, että kehottaisin sulhasta ehdottomasti olemaan juomatta olutta janoon asti häämatkan aikana. Siitä voisi joutua hankaluuksiin, eikö niin!
Kun sinulla ei ollut kuumemittaria, käytit peukaloasi!
Toivottavasti et saanut väärää kuvaa siitä, että sinun pitäisi mitata lämpösi peukalolla ja työntää se peukalosi…no ei se kuitenkaan ole sitä ollenkaan!
Kiitos, me olemme täällä kouluttamassa itseämme, mitä helvettiä!
En tiedä, oletko koskaan päässyt panemaan omaa olutta, mutta sinun pitäisi tietää, että panimoon pitää lisätä hiivaa. Muistutuksena mainittakoon, että hiivaa käytetään käymisprosessissa. Sen avulla vierreeseen lisätty sokeri muuttuu kahdeksi komponentiksi: ensinnäkin etanoliksi, toisin sanoen alkoholiksi, ja toiseksi hiilidioksidiksi. Hiiva on haurasta ja se on sekoitettava oikeassa lämpötilassa.
Kronologisesti panimot saapuivat kauan ennen lämpömittarin keksimistä, voitte kuvitella. He tajusivat jo kauan sitten, että vierteen lämpötilalla oli vaikutusta, kun hiivaa lisättiin. Hän pystyivät helpoimmin säätelemään lämpötilaa käyttämällä ihoaan, tarkemmin sanottuna peukaloaan.
Tänä päivänä todennäköisemmin vanhemmat säätelevät vauvalleen annettavan maidon lämpötilaa käsillään. Tavoite on erilainen, mutta periaate on edelleen sama!
Englantilaisten panimoiden peukaloidensa käyttökäytännöstä syntyi ilmaisu ”Rule of thumb”, jonka voimme kääntää sanasta sanaan ”La règle du pouce”. Englanniksi se ei merkitse paljon. Käännös, jolla olisi enemmän merkitystä, olisi lähempänä ”Au jugé” tai ”À la louche”.
Mitäpä jos allekirjoittaisit 9 000 vuoden vuokrasopimuksen panimosi käynnistämiseksi?
Vuonna 1759 eräs englantilainen yrittäjä etsi toimitiloja oman oluensa käynnistämiseksi. Häntä houkutteli Dublinissa sijaitseva hylätty panimo. Tällä tulevalla panimolla ei ollut tuolloin tarpeeksi rahaa ostaa sitä takaisin, joten hän päätti vuokrata sen. Hän oli niin varma tulevasta menestyksestään, että allekirjoitti vuokrasopimuksen… 9 000 vuodeksi silloisen vuokranantajan kanssa!”
Hän ei tuolloin tiennyt, että hänen oluestaan tulisi maailmankuulu monta vuotta myöhemmin. Tuo mies oli Arthur Guinness ja hän lanseerasi kuuluisan Guinness Stoutin samana vuonna.
Lämmitä olut!
Tiesitkö, että jotkut oluet pitäisi tarjoilla pikareissa? Kuten viini, olutkin pitäisi tarjoilla oikeassa lämpötilassa sen erityisominaisuuksien mukaan. Valkoviini nautitaan parhaiten jäähdytettynä, kun taas punaviini juodaan yleensä huoneenlämmössä.
On hyvä, että puhumme maljoista, sillä onneksi sivuillamme on tarjolla useita:
Kuten tiedätte, liian kylmä olut menettää arominsa ja makunsa.
Tämä pätee erityisesti vahvoihin oluisiin, kuten esimerkiksi Triple- tai IPA-oluisiin. Tarjoilemalla tämäntyyppisiä oluita kupissa juoja voi lämmittää juomansa kädenlämmöllä. On varsin sopivaa, että mainitsemme IPA:n, koska puhumme siitä heti aluksi.
Miksi IPA:t ovat yleensä vahvoja oluita: IPA:n historia
Pieni historiamuistio: IPA (India Pale Ale) sai alkunsa brittiläisen imperiumin siirtomaa-aikana. Minun ei tarvitse muistuttaa, että britit ovat melko suuria olutfaneja. Sanomattakin on selvää, että brittisotilaat eivät ole poikkeus tästä säännöstä, pikemminkin päinvastoin.
Englanti kolonisoi Intian. Pitääkseen yllä järjestystä tällä laajalla alueella hänen majesteettinsa tarvitsi siksi siellä sotilaallista läsnäoloa. Mikä olisikaan parempi tapa motivoida ja palkita joukkojaan kuin lähettää heille hyvää olutta kotimaasta, eikö totta? Paitsi että oluen kuljettaminen Englannista Intiaan kesti hyvin kauan.
Tämä IPA-nimitys on itse asiassa peräisin reseptistä, joka on luotu nimenomaan tämän matkan kestämiseksi. Englantilaiset ymmärsivät, että lisäämällä huomattavasti humalaa ja alkoholia oluessaan se mahdollisti 2 ratkaisevaa etua:
- Tämä olut maistuu hyvältä vielä perillä. Humala menettää tehoaan kuukausien kuluessa.
- Saatiin juoma, jossa oli riittävästi alkoholia janoisten sotilaiden tyydyttämiseen. Alkoholilla oli 2 etua. Ensinnäkin se sai oluen säilymään pidempään. Toiseksi oluen sisältämä alkoholi mahdollisti sen, että sotilaat saattoivat juoda itsensä humalaan ja sietää elinolojaan.
Varuskunnassa olevat sotilaat tottuivat hyvin humalavaltaisen oluen erityiseen katkeraan makuun, ja resepti säilytettiin jokapäiväistä kulutusta varten. Tarpeesta tuli keksintö, kuten sanotaan! Nyt siis ymmärrät, miksi IPA:t ovat niin alkoholipitoista, vaikka niitä voi tarvittaessa annostella paljon pienemmälläkin määrällä.
Lempijuttujemme youtuber Une Bière et Jivay kumoaa ”ylihumppaamisen” väitteeni IPA:n alkuperästä, mutta hei, jokaiselle omansa! Hänen videonsa on lyhyt ja ytimekäs:
Kannabis ja humala ovat serkkuja, joten voin polttaa humalaa?
Ah ah ah ah sain sinut kiinni tuolla otsikolla, vai mitä?
Noh, jos tekee mieli kokeilla jointti humalaa, mikään ei estä sinua! Mun mielestä humalan polttaminen on varmaan niin katkeraa, että sen pitäisi rauhoittaa aika nopeasti!
Yksi 2002 tutkimus osoitti, että humalan ja kannabiksen molekyylirakenne on erityisen samanlainen. Kumpikin kuuluu cannabinaceae-heimoon.
Kävi ilmi, että humalalla, kuten kannabiksellakin, voi olla terapeuttinen merkitys. En puutu kannabiksen aiheeseen, sillä netistä löytyy runsaasti artikkeleita omatoimisesti.
Humala tunnetaan rentouttavista, unta edistävistä ja kipua lievittävistä ominaisuuksistaan. Sitä on jo pitkään käytetty luonnonlääketieteessä ja homeopatiassa.
Kun juot halpaa olutta, juot riisiä!
Alalala….. Oletko koskaan kuullut supermarket-oluista? Ja jos kerron sinulle niistä vanhoista kunnon 24 tai 12 kappaleen paketeista, joissa on usein sanat ”luksusolut”, tiedätkö, mistä puhun? Tuo ”de luxe”-maininta on muuten aina saanut minut nauramaan ääneen, koska siitä tietää muun muassa, että kyseessä on halpa olut!
Hauskaa, mutta uskon, että jokainen oluenjuoja on päässyt maistamaan sellaista ainakin kerran. Siitä huolimatta, kun rahaa ei ole paljon ja teitä on useampi kuin yksi, se auttaa silti. Minusta voisimme yhtä hyvin olla rehellisiä!
En tiedä, oletko tietoinen oluen perusaineksista: vesi, maltaat, humala, hiiva, sokeri. On käynyt ilmi, että rakkaat teollisuusmiehemme, ja meidän erityistapauksessamme suuret kaupalliset panimot, tekevät aina parhaansa säästääkseen raaka-aineissa. Joissakin näistä panimoista käytetään halpoja viljoja, kuten riisiä, sokerin muuttamiseksi alkoholiksi!
Toisaalta kannattaa muistaa, että käsityöläispanimot eivät tee niin juuri koskaan. On syy, miksi käsityöoluet ovat niin paljon parempia kuin kansalliset ja kansainväliset teollisuusmerkit. Se on teollistumisen ”taikaa”, kuten sanotaan…
Onnistuin tosin löytämään vastakkaisen esimerkin äsken sanomalleni, mutta se on silti hyvin harvinaista:
Näkisitkö itsesi juovan olutta vihollisesi kallosta?
Omituinen ajatus, eikö olekin? Se tuntuu jo vähemmän oudolta, jos kerron, että olet viikinki. Kyllä, näyttää siltä, että tämä muinainen pohjoismainen kansa oli taitava tässä tavassa. Viikingit käyttivät vihollistensa kalloja juoma-astioina oluttaan varten. Se oli tapa osoittaa kunnioitusta muille ja saada takaisin entisen vastustajan voimat.
Jos olet viikingien ja…kallojen ystävä lol, haluaisin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja esitellä sinulle viikinkikallomukimme:
Tässä on myös yhtäläisyyksiä Amerikan intiaanien kanssa. Heillä oli tapana puhveleita metsästäessään leikata eläimen vartalo auki ja syödä sen vielä lämmin sydän. Eikä tässä vielä kaikki, sillä sinun on myös tiedettävä, että viikingit joivat hyvin erityistä olutta nimeltä Aul eli Ale. Sen juomisen jälkeen he lähtivät taisteluun ilman pelkoa tai kauhua. Taisteluun lähtiessään nämä soturit joutuivat eräänlaiseen transsiin ja murhanhimoiseen raivoon vihollisiaan kohtaan. Tästä tilasta syntyi sana. Norjaksi ”Berserk” tarkoittaa kirjaimellisesti ”karhunpaitaa”. Viikinki ilman paitaa, mutta rintakarvoja tuulessa puhaltaen, oli siis kuin karhu, joka päästää raivonsa valloilleen. Ole vain varovainen, jos kaveri tarjoaa sinulle skandinaavista olutta, eihän sitä koskaan tiedä!
Tämän mukin kanssa tässä ei normaalisti ole muuta riskiä kuin se, että sinulla on aito viikinkiolutmuki !
Se on huippu, haluan nähdä sen!
Pannaan olut 4000 vuotta vanhalla, jumalan antamalla reseptillä!
Oluet ovat olleet osa ihmiskunnan historiaa vuosituhansien ajan. Arkeologit ovat löytäneet runsaasti todisteita useista eri kulttuureista ja paikoista. Ne ovat useimmiten kuvia ihmisistä, jotka valmistavat, säilyttävät ja juovat olutta. Antiikin maailma on aivan jalkojemme alla, täynnä raunioituneita kaupunkeja tai unohdettuja hautoja, jotka ovat hajallaan kaikkialla.
Muutama vuosi sitten arkeologit löysivät savitaulun. Kirjoituksen analyysi paljasti, että se oli mesopotamialaista ja arviolta 4 000 vuotta vanhaa. Niinpä tutkijat työskentelivät sen kääntämisen parissa purkaakseen, mitä näytti olevan sanoja ja numeroita.
Viimein he tajusivat, että kyseessä oli olutresepti. Tämä ei tuolloin kiehtonut heitä sen enempää, sillä olut on antiikin maailmassa kaikkialla läsnä. He kuitenkin tajusivat, että tämä resepti oli esitetty itse jumalan perintönä!
Tämä jumala oli voimakas ja ”monitoiminen”, koska hän oli:
- maanalaisten vesien mestari
- viisauden mestari
- taitojen ja tekniikoiden mestari
- .Taikuuden mestari
- Mestari manaamisen mestari
Jos asiaa ajattelee, kaikki nämä ominaisuudet sopivat aika hyvin olueen. Oluen valmistaminen on taidetta, joka vaatii tiettyä tekniikkaa. Oluen tärkein ainesosa on makea vesi. Oluen valmistaminen opettaa viisautta ja ottaa aina maagisen puolen. Lopuksi olut ja sen hyödyt kohtuullisesti nautittuna voivat manata tiettyjä vaivoja.
Kappas, olen onnistunut sijoittamaan kaikki nämä sanat liittymään olueen! Kyllä, olen ylpeä itsestäni ja otan vapauden huomauttaa siitä!
Väärin olutta ja olet harhaoppinen!
Kuten tiedätte, olut on integroitunut useimpiin kulttuureihimme ja on osa jokapäiväistä elämäämme. Saatat tietää, että varhaiskirkko julisti, että olut tai alkoholi ylipäätään on Jumalan lahja ja että ihmisen tulisi käyttää ja nauttia tästä lahjasta
. Kirkko antoi tietysti uskoviensa valita, haluavatko he juoda sitä vai eivät. Toisaalta itse alkoholin halveksiminen oli muodollisesti kielletty. Jos tuli huono ajatus haluta kritisoida alkoholia, sitä pidettiin välittömästi harhaoppisena! Parhaimmillaan tämä merkitsi vähienkin kansalaisoikeuksien menettämistä. Vähän huonommassa tapauksessa sinut karkotettiin. Ja suorastaan epäonninen sai kuolemantuomion!
Tässä kohtaa tulemme näiden 10 tarinan loppuun. Voitte olla varmoja, että niitä on paljon muitakin, ja ne saattavat olla tulevan postauksen aiheena. En halunnut kirjoittaa jotain, jonka lukemiseen menisi 1 tunti. Löydät myös tästä joitakin erittäin mielenkiintoisia artikkeleita.
Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja esitellä sinulle myymämme vintage-kraftpaperijulisteen, jossa on 10 uskomatonta faktaa oluesta (ne eivät ole samoja, jotka mainitsin):
En tee Wikipediaa ja se on tarkoituksellista. Yritän herättää nämä anekdootit henkiin ja toivon, että nautitte siitä. Älkää epäröikö jättää minulle kommenttia, se on aina ilo!
Tämän blogipostauksen kirjoittaminen vie minulta paljon aikaa tutkimukseen, kirjoittamiseen, kuviin jne….. Kuten huomaatte, täällä ei ole tungettelevia mainosbannereita vakuutuksia, luottoja tai mitään muutakaan varten, mutta näin ollen se ei tarjoa minulle mitään tulonlähdettä.
Jos olet jaksanut lukea artikkelini loppuun asti, sinun pitäisi tietää, että saat 20% alennuksen koko tilauksestasi syöttämällä koodin BLOG20 ostoskoriin.
Varaan tämän koodin uskollisimmille lukijoilleni, jotka ovat löytäneet sivustomme rakkaudella julkaisemieni artikkeleiden kautta! Tiedoksi vain, että koodia ei voi yhdistää muihin alennuskoodeihin, koska ei kannata kuitenkaan liioitella eh! 20 %:n alennus ei jätä jo nyt paljon katetta, mutta ainakin palkitsen lukijoitani.
Kannustaaksesi ja tukeaksesi minua, älä epäröi ostaa meiltä jotain!
Jos esimerkiksi etsit omaperäistä pullonavaajaa, löydät varmasti malliemme joukosta jotakin itsellesi sopivaa – meillä on niitä yli kolmekymmentä! Näet kaikki mallimme klikkaamalla tätä linkkiä: 100% alkuperäiset pullonavaajat!
Tutustuaksesi kaikkiin tuotteisiimme, klikkaa tätä linkkiä: Chopedebiere.
Jos haluat lukea jonkin muun artikkelini, suosittelen Parhaat isoisänpäivän lahjaideat.
Jos haluat tutustua kaikkiin muihin blogikirjoituksiini, klikkaa Blog De Chopedebiere.
Päiväkirjaa.